23/1/08

7 flaixos

1. Salvant les distàncies, el PSOE està cometent un error similar al del PP: no admetre la realitat. L'economia fa mesos que està entrant en desacceleració, i va camí de la recessió (inflació, atur, borsa...). Esperaran a després de les eleccions per reconèixer-ho obertament?

2. El PP ha decidit utilitzar la llengua com a arma electoral, atacant el català com a llengua pròpia i de cohesió social. Si tothom tingués dret a decidir en quin idioma cursar els estudis, d'on trauríem els mestres per ensenyar en les 200 llengües que es parlen a Catalunya?

3. Avui s'ha elegit Albert Sáez com a primer president de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) proposat per ERC. Sobreviurà enmig del corporativisme instal·lat a TV3? Li deixaran prendre les decisions necessàries per reflotar l'audiència? Que tingui sort!


4. Hi ha gent que confon el tocino amb la velocitat, o ser "transgressor" amb ser "d'esquerres": avui hi ha una manifestació a Barcelona contra la persecució dels avortaments il·legals. Si després van a protestar contra el deure de pagar impostos, jo també m'hi apunto!

5. Si en comptes d'haver-se detingut 14 pressumptes terroristes islamistes, haguéssin estat terroristes cristians, deixaríem que la Conferència Episcopal espanyola parlés en nom de tots nosaltres, fins i tot els ateus i agnòstics? Trobaríem normal que comencessin les rodes de premsa recitant la Bíblia? Els mitjans de comunicació farien el mateix tractament?

6. Als terroristes de Hamàs els importa un rave la població civil. Tant poc com a Hitler, que era perfectament conscient que exposava els ciutadans al bloqueig i als bombardejos aliats. El bloqueig de Gaza és una carícia en comparació, però: algú amb un dit de front qüestiona que els bombardejos dels aliats fossin necessaris?

7. Romano Prodi, a punt de llançar la tovallola. Algun dia Itàlia tindrà un govern mínimament estable???