25/3/08

Pacte Ribbentrop-Molotov a ERC?

Ja hem dit altres vegades el que pensem i demanem al partit que votem. No cal que ens repetim, ara que ERC està en procés congressual, i és notícia diària als mitjans. Només volem fer un atrevit pronòstic arrel dels esdeveniments de les darreres setmanes...

11/3/08: Carod lloa Carretero en una entrevista a TV3, en un intent per desqualificar la feina de Puigcercós com a Conseller de Governació (TV3)
17/3/08: Carretero sorprèn tothom amb un canvi de discurs i renuncia a trencar el govern d'Entesa (El Periódico)

22/3/08: Carretero afirma que renuncia a presentar-se a les eleccions catalanes i que vol liderar ERC (La Vanguardia)

25/3/08: Carod afirma que vol tornar a presentar-se a les eleccions catalanes i que renuncia a liderar ERC (TV3)

És sabut que, en la cosa pública, els enemics són capaços d'aliar-se per a fer front a un adversari comú. La conjunció d'interessos pot portar els grans antagonistes ideològics a aparcar les seves diferències, per aconseguir un objectiu compartit. S'acabarà confirmant aquesta mena de pacte Ribbentrop-Molotov? Acordaran donar-se suport mútuament Carretero i Carod, un al partit i l'altre repetint de candidat? Té lògica un pacte d'aquestes característiques, o provocarà més maldecaps en el futur d'ERC? Esperem que els fets ens desmenteixin, que ERC renovi el discurs dotant-lo de coherència, d'allò que realment demanen els electors. Esperem, en definitiva, que aprofiti l'oportunitat per demostrar que és un partit al qual un es pot sentir orgullós de votar.