14/4/08

Per què creix la Lega Nord?

Encara s'està realitzant l'escrutini, però ja es poden confirmar els resultats electorals a Itàlia: Berlusconi torna al poder, de manera que els italians castiguen la inestabilitat del govern d'esquerra en el passat mandat. Però més enllà d'això, hi ha un fenomen molt significatiu que a TV3 no han ni esmentat, en una connexió en directe que més aviat semblava un funeral: la forta pujada de la Lega Nord. Aquest partit s'està acostant als 3 milions de vots i dobla els resultats allà on es presenta, fins a disputar la primera posició en diverses zones. A Vilaweb sí que ho esmenten, i ho atribueixen a "la protesta contra el maltracte de l'aeroport de Milà". Ens sap greu per la sensibilitat "progre-pija" de Vilaweb, però no cola. Tot seguit, els 5 eixos de campanya de la Lega Nord, que es poden veure només entrar a la seva web:

1. Federalisme. Estat federal articulat en 3 grans regions, en què aquestes tinguin sobirania en poder legislatiu, executiu i judicial.

2. Fiscalitat. Aturar el dèficit fiscal, assegurant el manteniment del 90% dels impostos al territori. Recaptació tributària per a les regions

3. Immigració.
Més poder als alcaldes en el control de la immigració salvatge i clandestina, més rigor en els requisits d'ingrés. Moratòria en la construcció de mesquites.

4. Seguretat i legalitat.
Equiparar la policia local a la de l'Estat i els Carabinieri. Poder d'expulsió dels clandestins per als alcaldes. Els estrangers han de demostrar tenir un treball.

5. Infrastructures.
Més connexions aeroportuàries, en TAV, ferrocarril i autopistes gratuïtes.

Més clar, l'aigua.