9/5/08

Flaixos: aigua, immigració...

1. Aigua per un tubo. Avui hem recorregut més de 300 quilòmetres a través de 12 comarques catalanes i, amb més o menys intensitat, no ha parat de ploure ni un segon. De fet, on menys pluja hem trobat ha estat en la tornada a Tortosa, on malgrat tot ara mateix plou amb ganes. Molt abans, hem passat pel tram de la futura canonada que farà arribar aigua a Barcelona. Bé, de fet els costats de l'autopista ja en tenien d'aigua, concretament a múltiples basses.

2. Si l'AP-7 necessita millores de drenatge, és més greu que ja li facin falta a la nova A-7 acabada d'estrenar. Concretament a l'alçada de Vilafortuny s'hi veien acumulacions d'aigua a la calçada. Però per acumulacions d'aigua, les de Miami Platja. Amb el cotxe semblava que navegàvem pels laterals. Però tal com estan aquells carrers, el problema de l'aigua gairebé que és el de menys.

3. Hi ha una cosa que ni la pluja evita: l'explotació sexual. Tot i que menys que els altres dies, n'hi havia una equipada amb paraigües però amb ben poca roba a la sortida de l'Aldea en direcció a Tortosa, a l'alçada de l'estació. Pel que sembla el xulo de la zona no deu fer vacances. Tant costaria aprovar una llei com la francesa, on s'ha eliminat amb poc temps tota prostitució a la carretera?

4. I per últim, la notícia al·lucinant del dia: un estudi de professors universitaris i de la Fundació Bofill proposa reformar la llei electoral per permetre el vot dels menors de 18 anys i dels immigrants (no nacionalitzats), per "augmentar la participació". En tot cas, si algú els fa cas i s'aplica, el que passarà és que baixarà. Augmentar la massa electoral entre col·lectius poc participatius potser incrementi els vots absoluts, però el més probable és que baixi el % de participació. Ara bé, no cal descartar que tinguin èxit: amb propostes així segur que potenciaran els partits anti-immigració entre la majoria de gent que no comparteix aquestes bestieses. El vot és un dret polític dels ciutadans nacionals, tinguin el color o origen que tinguin, però no dels estrangers, que han d'exercir-lo o reivindicar-lo als seus països. No s'adonen que el que provoca desafecció són precisament propostes com aquesta? Confiem que ningú s'ho prendrà seriosament, a banda dels hippies de sempre.